KRANIOSAKRAL TERAPI

VAD ÄR KRANIOSAKRAL TERAPI BRA FÖR?

Kraniosakral terapi är en metod som utvecklats ur osteopatin och som stödjer kroppens eget system för återhämtning. Med lätt beröring hjälper terapeuten kroppen att släppa spänningar som kan finnas i främst vårt nervsystem, men även i bindväv, ligament, muskulatur och inre organ. Behandlingen är mjuk och sker med respekt för kroppens egna självläkande förmåga.

Kraniosakral terapi kan vara hjälpsam vid såväl fysiska som emotionella besvär. Behandlingen aktiverar det parasympatiska nervsystemet (”lugn och ro”systemet) och är särskilt gynnsam vid besvär som orsakas av stress som exempelvis värk i axlar/nacke/rygg, sömnlöshet, oro och ångest. Eftersom metoden är mjuk och inkännande upplever många högkänsliga personer kraniosakral terapi som djupt vilsam.

HUR GÅR ETT BESÖK TILL?

Första gången vi träffas pratar vi om ditt nuvarande hälsotillstånd, din livssituation och vad du önskar få ut av behandlingen. Jag lyssnar in dina behov och tar dem med mig i behandlingen, men låter din kropp styra processen (läs mer längre ner på sidan). Behandlingen sker påklädd, oftast liggandes på rygg. Vanligt är att jag lägger mina händer på huvudet/kraniet och korsbenet/sakrum där vi har centrala delar av vårt nervsystem, men även andra kroppsdelar kan behandlas.

Du väljer själv om du vill göra ett eller flera besök. Har dina besvär varit långvariga kan det ta längre tid för kroppen att komma i balans igen, men det beror också på hur du lever ditt liv mellan behandlingarna. En del väljer att komma regelbundet för att få hjälp med ett specifikt besvär. Andra kommer för att få en skön stunds avspänning och vila. Du väljer själv vad som passar dig och dina behov.

Investering:

800:-/60 min behandling
1200:-/90 min behandling

Välkommen att höra av dig till info@rymdrorelse.se om du önskar boka tid för behandling. 

”Djupt avslappnande och balanserande. Varje besök är en ny resa in i min kropp. Det känns så tryggt att få behandling av dig Sanna! ” Vera

”Det är ett mirakel varje gång jag lämnar efter en behandling. Befrielse, Avslappning, Tryggt, Hållet. Jag är så tacksam.” Ishtur

”Behandlingarna hos Sanna är otroligt läkande. Efter min första behandling försvann min svåra karpaltunnelsyndrom och har ännu inte kommit tillbaka på över 2 år. Jag ger Sanna mina bästa rekommendationer!” Camilla

”Nackspärr, och spänningar ut i vänster axel & skuldra. Släppte jättemycket under behandlingen och kände mig fylld av positiv energi efteråt och på kvällen.. Påverkade min andning, som blev ”djup & lugn” (detta märkte jag dock inte förrän jag gick och la mig, men då blev det väldigt påtagligt..) Något ”släpp-öm” dagen efter och kanske behöver jag någon behandling till men får först ge det lite tid för processen..” Catrine S

KROPPENS SPEGLAR VÅR HISTORIA

Alla de val vi gör i våra liv påverkar våra kroppar. De platser vi väljer att vistas på, de tankar vi tänker, den mat vi stoppar i oss och de människor vi omger oss med, utgör tillsammans den miljö kroppen lever och utvecklas i. 

Dessa val finns lagrade i våra kroppen som en berättelse. Upplevelser, som i stunden varit för smärtsamma eller på annat sätt svåra för oss att hantera, lagras i vår kropp och blockerar vårt livsflöde. Vi blir lite stelare, mindre flexibla och otillgängliga för det livet har att erbjuda. Kanske vi får värk, svårt att sova, blir sjuka eller går med en allmän upplevelse av att inte ha full tillgång till vår egen livsenergi. 

DEN SJÄLVLÄKANDE KRAFTEN

En nyfikenhet på det inre livet hjälper oss att sakta ner och skapa det lugn som vi behöver för att känna och uppleva det som sker i vårt inre. Undantryckta känslor kan tillåtas komma upp och frigöras. Vårt inre utrymme vidgas och vi får åter tillgång till vår egen livsenergi. Den självläkande kraften är ständigt närvarande i våra kroppar, men behöver tid och utrymme för att kunna verka. 

ATT ÅTERFÅ SIN BALANS

Kraniosakrala terapi är en metod som hjälper kroppen att återfinna sin naturliga balans och komma i kontakt med sin egen källa till hälsa. I ett tryggt fält av stillhet tillåts kroppen få berätta sin egen historia och kan därigenom frigöra sig från blockeringar och begränsande livsmönster. Behandlingen upplevs ofta som vilsam och behaglig, men gamla känslor och minnesbilder kan också dyka upp. Detta är en naturlig del i läkningsprocessen och ingenting vi behöver analysera eller göra någonting speciellt med. En del klienter upplever istället reaktioner efter behandlingen, vilket också är en naturlig del av processen där kroppen frigör känslor och fysiska spänningar den inte längre behöver.

Om du önskar ett mer övergripande stöd i din förändringsprocess rekommenderar jag dig att läsa mer om mina kombinerade sessioner.