KRANIOSAKRAL TERAPI

VAD ÄR KRANIOSAKRAL TERAPI BRA FÖR?

Kraniosakral terapi är en metod som utvecklats ur osteopatin och som stödjer kroppens eget system för återhämtning. Med lätt beröring hjälper terapeuten kroppen att släppa spänningar som kan finnas i nervsystem, bindväv, ligament, muskulatur och inre organ. Behandlingen är mjuk och sker med respekt för kroppens egna självläkande förmåga.

Kraniosakral terapi kan vara hjälpsam vid såväl fysiska som emotionella besvär. Behandlingen aktiverar det parasympatiska nervsystemet (”lugn och ro”systemet) och är särskilt gynnsam vid besvär som orsakas av stress som exempelvis värk i axlar/nacke/rygg, sömnlöshet, oro och ångest. Eftersom metoden är mjuk och inkännande upplever många högkänsliga personer kraniosakral terapi som välgörande.

HUR GÅR ETT BESÖK TILL?

Första gången vi träffas pratar vi om ditt nuvarande hälsotillstånd, din historik och vad du önskar få ut av behandlingen. Därefter anpassar jag behandlingen efter dina behov. Behandlingen sker påklädd, oftast liggandes på rygg. Vanligt är att jag lägger mina händer på huvudet/kraniet och korsbenet/sakrum där vi har centrala delar av vårt nervsystem, men även andra kroppsdelar kan behandlas.

Du väljer själv om du vill göra ett eller flera besök. Har dina besvär varit långvariga kan det ta längre tid för kroppen att komma i balans igen, men det beror också på hur du lever ditt liv mellan behandlingarna. En del väljer att komma regelbundet för att få hjälp med ett specifikt besvär. Andra kommer för att få en skön stunds avspänning och vila. Du väljer själv vad som passar dig och dina behov.

VAR KAN JAG LÄSA MER?

Min utbildning har jag gått hos Bröderna Tranbergs som lär ut funktionell kraniosakral terapi i Göteborg. Jag har även studerat biodymnaisk kraniosakral terapi för Leonid Schoboleff som håller utbildningar i Sverige och på Bali. Mer information om kraniosakral terapi finns att läsa på kraniosakrala terapeutförbundets hemsida. 

JAG VILL BOKA TID!

Min mottagning finns nära Bälteberga gods, tre kilometer utanför Vallåkra, ca 20 minuter körväg från Landskrona och Helsingborg. Betalning sker på plats med swish eller kort. Behandlingen är godkänd som friskvårdsaktivitet av Skatteverket.

Pris nybesök: 650:-/75 min

Pris återbesök: 600:-/60 min

Boka tid

Vid allvarligare psykiska eller fysiska besvär råder jag dig att ta kontakt med din vårdcentral för att du ska få tillgång till rätt stöd och behandling.