YOGA HEMMA

VAD ÄR YOGA BRA FÖR?

Yoga handlar om att öka kännedomen om oss själva, våra tankemönster och vår inre längtan. Upplevelsen av yoga kan vara väldigt olika. Ökad energinivå, en flexiblare kropp och ett lugnare, mindre reaktivt sinne kan vara några effekter av regelbundet utövande. En del upplever att de sover bättre, andra att de blir klarare i tankarna. Kroppen blir starkare och samtidigt mer smidig. Yogan kan även föra oss i kontakt med tankar, känslor och kroppsupplevelser som vi burit på en längre tid. Genom att bli medveten om och acceptera dessa upplevelser kan vi nå ökad frihet och lätthet i våra liv.

Syftet med yogan är alltid individuell. Vi kan använda teknikerna för att öka vårt välbefinnande fysiskt, mentalt, för att bli klarare över vår livssituation eller komma i kontakt med djupare frågor om livet. Tillåt din egen önskan stå i fokus och gör yogan till din egen!

HUR GÅR ETT BESÖK TILL?

När du bokar din tid vill jag att du också skriver lite kort om vad syftet, det vill säga vilken önskan som ligger bakom din intention att börja praktisera yoga hemma. Berätta gärna också om du har några sjukdomar eller skador i kroppen, samt hur mycket tid du önskar lägga på yogan per dag eller vecka. När vi ses har jag med mig ett enklare program utformat utifrån ditt önskemål. Programmet kan innehålla fysiska övningar, andningstekniker, övningar för avspänning samt för uppmärksamhet. Vi går igenom passet tillsammans och du har möjlighet att filma eller ta minnesanteckningar.

Du väljer själv om du vill göra ett eller flera besök. Kortare frågor mellan besök kan jag besvara per e-post, men om du vill exempelvis att vi ska justera passet eller vill ha praktisk hjälp med någon övning så är det bättre att du bokar in dig på en ny tid. Möjlighet finns också att använda tiden till att prata om vardagsstruktur, hur du kan skapa utrymme för yogan, eller motivation som stöd för ditt utövande.

VAR KAN JAG LÄSA MER?

Satyanandayoga är en tradition inom yogan som lägger stor vikt vid att finna acceptans och närvaro i livet. Det är först när vi accepterar vår kropp, vårt sinne och vår livssituation som de är, just nu, som vi har möjlighet att skapa varaktig förändring. Traditionen brukar även kallas för integrativ, vilket innebär att yogan inkluderar hela människan och samtliga aspekter av vårt dagliga liv. Mer information finns att läsa på Satyanandayoga Sverige.

JAG VILL BOKA TID!

Min mottagning finns nära Bälteberga gods, tre kilometer utanför Vallåkra, ca 20 minuter körväg från Landskrona och Helsingborg. Betalning sker på plats med swish eller kort. Yoga är godkänd som friskvårdsaktivitet av Skatteverket.

Pris: 600:-/60 min

Boka tid

Vid allvarligare psykiska eller fysiska besvär råder jag dig att ta kontakt med din vårdcentral för att du ska få tillgång till rätt stöd och behandling.