MASSAGE FÖR AVSPÄNNING

VAD ÄR MASSAGE BRA FÖR?

Min massage har sin grund i klassisk massage, men är mjukare och anpassad efter din unika person. I behandlingen väver jag även in tekniker från kraniosakral terapi och andra metoder för att hjälpa hela din kropp att finna avspänning och vila. Min önskan är att behandlingen ska hjälpa dig till ökad kroppskännedom såväl som en mjukare och skönare kroppsupplevelse.

Ibland tror vi att massage måste vara smärtsamt för att ha effekt. Min erfarenhet är att vi istället når djupare när vi närmar oss kroppen med lyhördhet och därigenom visar repekt för den historia vi bär med oss. Vid beröring bildas ett hormon, oxytocin, som verkar lugnande och rogivande på kropp och sinne. När kroppen blir lyssnad till genom beröring, känner den sig trygg och kan då tillåta sig att släppa taget om spänningar den inte längre behöver. På så sätt behöver vi inte forcera musklerna till avspänning och behandlingen blir mer behaglig.

HUR GÅR ETT BESÖK TILL?

Första gången vi träffas pratar vi om ditt nuvarande hälsotillstånd, din historik och vad du önskar få ut av behandlingen. Därefter anpassar jag behandlingen efter din berättelse och det jag upplever under behandlingen. Delar av behandlingen kan upplevas som mer stillsamma då jag väver in tekniker från den kraniosakrala terapin för att hjälpa kropp och sinne komma ner i varv.

Du väljer själv om du vill göra ett eller flera besök. Har dina besvär varit långvariga kan det ta längre tid för kroppen att komma i balans igen, men det beror också på hur du lever ditt liv mellan behandlingarna. En del väljer att komma regelbundet för att få hjälp med ett specifikt besvär. Andra kommer för att få en skön stunds avspänning och vila. Du väljer själv vad som passar dig och dina behov.

VAR KAN JAG LÄSA MER?

Min utbildning i klassisk massage har jag gått hos Hälsoteket i Malmö. Jag har även studerat grunderna i klassisk massage, shiatsumassage samt ayurvedamassage på folkhögskolekursen Naturens Medicin på Nordens folkhögskola Biskops Arnö. Mer information om klassisk massage och behandlingseffekter kan du läsa hos kroppsterapeuternas yrkesförbund. Mina utbildningar i kraniosakral terapi kan du läsa om här.

JAG VILL BOKA TID!

Min mottagning finns nära Bälteberga gods, tre kilometer utanför Vallåkra, ca 20 minuter körväg från Landskrona och Helsingborg. Betalning sker på plats med swish eller kort. Behandlingen är godkänd som friskvårdsaktivitet av Skatteverket.

Pris: 650:-/60 min

Varmt välkommen!

Boka tid

Vid allvarligare psykiska eller fysiska besvär råder jag dig att ta kontakt med din vårdcentral för att du ska få tillgång till rätt stöd och behandling.